neverhatelovers

aku tidak berharap untuk jadi orang terpenting dalam hidupmu,aku cuma berharap suatu hari nanti kalau kau dengar namaku, kamu akan tersenyum dan berkata 'dia lah terbaik buatku'

Followers

Friday, March 9, 2012

Untitled

hari ini aku mula mengingati zaman persekolahan aku,saat aku bergembira dengan teman teman* bahasa apa nh T_T sungguh indah untuk diingati,saat aku bergelar seorang remaja yang berumur 13thn aku ingin mencorakkan kehidupan aku seperti kain putih yang disertai warna warni yang begitu menarik hati,aku teriak sendirian, memikirkan nasib yang bakal berlaku di waktu itu ,masih berada di alam persekolahan bersama rakan rakan seperjuangan yang juga mempunyai keinginan seperti aku , mungkin aku masih muda ketika itu dan aku tidak memahami apa apa pun mengenai perkataan dewasa,saat saat aku mulai kuat untuk menidakkan apa yang patut dan apa yang buruk buat aku, tapi aku masih goyah diwaktu itu bila aku kehilangan orang yang aku sayangi dan bagaimanakah cara aku ingin meneruskan hidup di waktu itu,bagi sesetengah orang akan memahami perasaan aku dan keadaan aku dengan sejelasnya,tapi masih terdapat segelintir manusia yang tahu menuding jari terhadap ku,tapi aku mampu menyedari semua dengan jelas dan bahawa kehidupan perlu diteruskan walaupun hati aku ketika itu terlalu rapuh, disetiap langkah aku jalani dengan tabah, aku sebenarnya tidak mahu hidup terus dengan sesalan kerana bagiku perkara ini penting dan begitu bermakna. 

tetapi bila difikirkan semula, semua harus lah logik dengan pemikiran manusia yang tidak seberapa pandai dalam math nh, ketika aku mulai melangkah dari zaman persekolahan dimana aku kena mengerti jalan yang bakal aku pilih ketika itu dan adakah betul perkara yang bakal aku lakukan, mengakhiri zaman persekolahan dengan kenangan pahit bukan manis seperti setengah orang jangka.ahh persetankan semua itu *masyallah ayat dalam filem ali setan hahaah *seperti remaja lain aku berkerja berdekatan rumah aku, disaat aku mulai mengenali seseorang cewah cinta monyet*saat aku berkerja di Body Glove as promoter,geli geliman sebenarnya bila aku nak menaip nih haha boleh terbayang waktu aku masih hingusan lagi berdandan tocang dua dan sangat menyukai pelangi,,dan itu lah cinta pertama aku HAHA ____ cerita cinta fullstopp . maluu ahha dan aku menerima suatu beritaaa iaitu plkn, pekara yang paling aku benci waktu ituu! yang paling tak best sbb aku menerima siri yang terakhir! ohh damnn hatiku retak seribu berbatu batuu ,meskipun aku menerima dengan ikhlas sbb ada elaun ahah,tak rugi pape pun sebenarnya,semoga korang yang pergi plkn itu mengingati kenangan manis, bagi aku semua kenangan silam yang pahit -.- disana aku ditempatkan sebagai ketua wirawati , dan kem plak aku dapat kat kedah ,yang untungnya kem itu ada dusun korang imagine lahh semua jenis buah buahan ada , mahu aku tak jadi gila, *blum masuk tanjung rambutan lagi waras nih* aku cuba menghayati plkn pada bulan pertama,masih taley go on sbb aku buat hal, ahah kena denda jaga waktu malam org tidur aku bersengkang mata jadi mata panda, dah hilang kecomelan aku waktu itu , tapi untung sbb kawan kawan aku kat situ dari pelbagai negeri, paling especially majority is k........*ihateit* sorrry readers dont block me haha, 3bulan aku disana mulai rindukan ibuku dan sidia ofcourse every week datang jumpe aku.sampai aku rimas . kenapa? sbb ada yang berlaku time aku berada dalam plkn, biarlah rahsiaa :) haha mcm mcm yang berlaku ada yang manisss maniss gulaaa merah, saat kau mengerti perasaan maaf perasaan telah terbuang,maaf sungguh aku tidak bisa memahami,*versi dadali disaat aku mencintaimu , sungguh time tu perasaan aku bercampur baur, aku mula menyendiri.. selepas tamat plkn, aku dapat tawaran dari pelbagai tempat untuk continue my study, aku dah apply upu namun nasib tidak menyebelahi aku, aku memilih ptpl yang terletak di shah alam sebagai last choice sbb ibu aku kata more privacy for us. saat aku kena memilih antara ibu dan sidia kerana dia tidak mampu memahami kehendak aku, lalu ibu aku beritahu , jika keadaan terlalu membuatkan kita stuck di tgh jalan just let it go, masih banyak masa bagi aku untuk teruskan hidup,aku dah memahami maksud ibuku ketika itu, aku ikutkan bukan kerana hati,tapi kerana ibu yang melahirkan aku dia yang menjaga ku sampai aku boleh hidup seperti sekarang,mmg hati aku hancur tapi apakah daya,jalan yang terbaik dan itu termampu aku buat utk ibuku serta diriku,aku mengambil keputusan meninggalkan semuanya everything dan membuat pilihan untuk futher study, jika kau memahami keadaan waktu aku ketika itu mungkin kita masih bersama..
Tahun 2009 aku mula membuka lembaran buku baru dalam hidupku, disaat aku memilih graphic design sebagai langkah 1step in my life aku mengenali kawan baru ketika orientasi, aku bersyukur kerana aku tidak membuat pilihan yang salah dalam hidup aku,semua perkara lepas aku telah buang jauh jauh dari hidup aku,tidak ada gunanya aku memikirkan kembali perkara yang telah berlaku dan berlalu itu, oklah ,aku sambung kemudian hari laa ya , rasanya dah terlalu lewat untuk aku :) its time to sleep goodnight assalamualaikum :)

Thursday, March 8, 2012

KL

Weather today its quite good again, i just took a cab and arrive at Batu 3 and straightly buy a ticket Bank Negara,its quite awesome because its me only! im like a girl doing some crazy stuff,so far still have smile in my heart *mesti korang aku gedik nak taip dlm BI* and you know what, i arrived there
I got to run away to catch a train, im really enjoy doing it ! you should try, its just like a exercise to mantain your BMI eh* HAHA and spread away your grease fatty fatty inside, short story my hands weak already., finally arrived at Bank Negara i took Lrt Star and buy a ticket to Jln Tun Ismail, so threee! haha no laa , i meet up my friends there and we all huggies kind  has a never met a few years *crying inside act T____________________T just be secret between my heart and me =) 
But im very tired now, so next time i story mory can aa? haha goodnite ! mesti korang hangen je kan, :) 

Monday, March 5, 2012

:(

sudah masuk bulan March,semuanya berlaku dengan cepat,masa,hidup,dan usia semakin mematangkan kita dalam membuat satu keputusan yang penting,pejam celik banyak perubahan yang berlaku dengan kehidupan aku dan kawan kawan aku.
setiap jalan yang dipilih akan menentukan masa depan dan semestinya kena lah mendapatkan keredhaan dari ibu bapa. ya setiap benda yang dibuat haruslah berfikir dahulu sebelum buat semua tu..mcm aku skrg aku sangat keliru dan aku tefikir jalan yang aku pilih ini betul atau tidak,aku mmg kena choose untuk diri aku, aku sebelum ni mengaku mementingkan org lain dari diri aku,akhirnya memakan diri aku balik,aku sekarang akan pentingkan diri aku dan tidak mengulangi kesilapan yang pernah aku buat sebelum ini,memang silap aku, keadaan yang sangat rumit bila kita rasa kita tersekat di tengah tengah situasi yang membuatkan kita tersilap pilih jalan,manusia tidak sempurna katakannya,tpi sebenarnya jika kite berfikir mungkin "ibarat" yang aku ckp tadi takan berlaku,aku pernah melakukan kesilapan dan merugikan diri aku..mesti korang tertanya perkara apa kan?tak semua rahsia atau masa kehidupan kita perlu diceritakan.ada masa aku sangat mempercayai seseorang dan menceritakan keadaan aku,namun manusia kan? 

sekarang.aku bawak haluan aku dan hidup aku,rasa lebih better sekarang kerana aku banyak berfikir untuk diri aku sendiri,hidup tidak selalunya indah,ya bagi aku , banyak benda aku lalui pahit,masam,kelat,susah,senang,gembira,sedih,semua benda buat aku menjadi semakin matang dalam meniti kehidupan yang serba mencabar*ayat jiwang*jika korang berada di tempat aku mungkin korang akan paham suatu hari nanti..

mungkin korang rasa aku seorang yang menyusahkan?annoying?terpulang sekarang aku hanya akan mementingkan diri aku sahaja,tidak orang lain dan orang yang aku percayai hanyalah keluarga aku dan cara itu lagi terbaik buat kita.bukan aku give up cume aku rasa masa mungkin dah sampai untuk aku teruskan hidup aku,bukan membawa diri tapi aku ingin memajukan diri,bukan melarikan diri aku cuma menyimpan sedikit kekuatan yang masih ada dalam hati aku selagi aku masih tabah dan mampu menerima semua ini,.

Friday, January 20, 2012

Friend's

A friend is one who knows you and loves you just the same.
Elbert Hubbard

A friend should be one in whose understanding and virtue we can equally confide, and whose opinion we can value at once for its justness and its sincerity.
Robert Hall

A friend to all is a friend to none.
Aristotle

A friendship can weather most things and thrive in thin soil; but it needs a little mulch of letters and phone calls and small, silly presents every so often - just to save it from drying out completely.
Pam Brown

A friendship founded on business is better than a business founded on friendship.
John D. Rockefeller

A hug is like a boomerang - you get it back right away.
Bil Keane

A man's growth is seen in the successive choirs of his friends.
Ralph Waldo Emerson

A single rose can be my garden... a single friend, my world.
Leo Buscaglia

A true friend never gets in your way unless you happen to be going down.
Arnold H. Glasow

An insincere and evil friend is more to be feared than a wild beast; a wild beast may wound your body, but an evil friend will wound your mind.
Buddha

Be courteous to all, but intimate with few, and let those few be well tried before you give them your confidence.
George Washington

But friendship is precious, not only in the shade, but in the sunshine of life, and thanks to a benevolent arrangement the greater part of life is sunshine.
Thomas Jefferson

But friendship is the breathing rose, with sweets in every fold.
Oliver Wendell Holmes

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.
Albert Camus

Fear makes strangers of people who would be friends.
Shirley MacLaine

Friends and good manners will carry you where money won't go.
Margaret Walker

Friends are born, not made.
Henry B. Adams

Friendship and money: oil and water.
Mario Puzo

Friendship is a single soul dwelling in two bodies.
Aristotle

Friendship is held to be the severest test of character. It is easy, we think, to be loyal to a family and clan, whose blood is in your own veins.
Charles Alexander Eastman

Thursday, December 29, 2011

wishlist aku

lagi 3 hari akan masuk tahun baru 2012, umur aku genap 24 tahun hadapan..23tahun aku lalui dalam tahun tahun yang selepasnya dan sekarang,begitu banyak dugaan dan cabaran berlaku pada aku..tahun 2011 aku menamatkan diploma aku. walaupun aku tahu apa yg aku dapat tak seperti yang aku inginkan..mybe silap aku terlalu mempercayai sahabat sendiri..namun benda yang lepas org kata jangan dikenang..so aku buat sebagai pengajaran dalam hidup aku dan berdiri atas prinsip sendiri lepas ini " dont trust anyone except ur family" yah family yang terbaik.aku bukanlah manusia yang sempurna tapi aku akan cuba jadi yang terbaik untuk diri aku dan keluarga aku..aku janji aku tidak akan jadi sara yang dulu.aku akan kekalkan prinsip aku dan matlamat aku. jika aku berkerja aku akan menolong keluarga aku. dan jika diizinkan tuhan aku akan menyambung ijazah. itu janji pada diri aku..buat masa sekarang aku banyak isi masa aku dengan merancang masa depan aku.tpi kite hanya merancang tuhan yang tentukan segalanya..jun hadapan aku menghadiri convocation aku,aku tahu akan berhadapan dengan org org yang mengenali aku..hanya mereka dan Allah je mengetahui..

 sekarang,sara kau kena teruskan hidup kau apa pun yang berlaku, jangan pandang belakang lagi dan lupakan masa silam sara ,masa silam kau bukan la yang terbaik,masa kau menempuh masa susah senang dan kau tahu bagaimana kau lalui semua itu. aku mesti jadi yang lebih kuat dan tabah,kau bukan budak budak lagi. kau akan menempuh jalan yang lebih sukar dan kau harus bersedia sara! go go go! dan aku ingin jadi anak yang baik untuk keluarga aku lepas ni.

 #wishlist 2012
  • kurangkan panas baran.
  • jadi lebih sabar terhadap dugaan.
  • collect money if working! 
  • continue ur study one day.
  • mengambil lesen kereta
  • involved with insurans"penting nie " haha
  • help mommy 
  • Solat jangan dilupakan,kerana itu penting ! berdoalah sentiasa sihat walafiat dan setiap kerja dilakukan aku akan diberkati Allah S.W.T dan baik kepada mak aku kerana ayah aku tiada lagi.
  • beli kereta idaman
  • mencari lelaki idaman#when jodoh ada laa. haha tanak jadi timba cari perigi#
  • bayar duit loan belajar aku. / bil handphone line/broadband/rent house/water bill electric bill
  • melabur dalam Amanah Saham Berhad every month masuk RM200 # cukup la tuu aku sorg,
  • jadi lebih fashionista,educated,glamourous,rich,and mostly important dont too arrogant,keep humble with smile always, =)
  • collect ur properties and always looking a treasure for urself! forget ur enemy because they make u look famous, just let it be.
  • get married! when complete collect a properties and being a rich, =) keep a promise sara!

Mylifestoryneverends